Кримінал

До власності громади Куликівського району повернуто земельну ділянку вартістю понад 2 мільйони

Куликівський відділ місцевої прокуратури, здійснюючи представницьку функцію, виявив порушення законів щодо використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення, переданих у постійне користування навчальним закладам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки «Грім» не вдарить, «Віра» не похитнеться: земельна афера в Чернігові

Встановлено, що Державному професійно-технічному навчальному закладу «Куликівський професійний аграрний ліцей» на праві постійного користування належить земельна ділянка площею 100 га для ведення навчального господарства на території Куликівського району, нормативно грошова оцінка вказаної земельної ділянки з урахуванням середньої обласної грошової оцінки, становить 2 375 848 грн.

У свою чергу між Державним професійно-технічним навчальним закладом «Куликівський професійний аграрний ліцей» і Селянським фермерським господарством «Колос» укладено договір про спільну діяльність, що не відповідає вимогам законодавства.

Для захисту інтересів громади Куликівського району місцевою прокуратурою пред’явлено позовну заяву про визнання недійсним вказаного договору та повернення землі.

Особа, яка допустила порушення законодавства, не чекаючи рішення Господарського суду Чернігівської області, добровільно повернула земельну ділянку.

Джерело: Чернігівська місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button