Кримінал

Донець поплатився через старі й примітивні схеми збагачення. Антикорупційний наступ триває

Антикорупційна хода НАБУ та Генпрокуратури дає свої позитивні результати. І від голосних справ національного кшталту — Курченка, діамантових прокурорів, Онищенка – нові заповзяті детективи та молоді прокурори перейшли в наступ і в регіонах.

Чи свідчить така активність про те, що антикорупційні органи стають самостійними? Чи це все в рамках «дозволеного» – питання інше. Зрозуміло одне, що минуло півроку від створення НАБУ і лише місяць після зміни Генпрокурора, а вже є гучні арешти та затримання.

Ще 30 червня 44 детективи проводили обшуки у 20 областях України.

Чернігівські детективи «Антикорупційного бюро» знайшли й свого місцевого діамантового хабарника, викривши схему розкрадання бюджетних коштів. Здійснивши обшук у кабінеті головного санітарного лікаря Чернігівської області Миколи Донця, на його робочому місці детективи знайшли золото та 500 тисяч гривень. Також правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку.

За попередньою інформацією, Микола Донець вступив у змову зі своїми підлеглими, роздаючи злочинні вказівки директорам різних держустанов.

Екс-чиновник поплатився за свою жадібність через старі й примітивні схеми. Він виплачував своїм підлеглим по кілька премій, а останні повертали половину своєму заповзятливому покровителю.

Слідство триває. Сам Донець потрапив з інфарктом до лікарні.

Ще статті по темі

Back to top button