Кримінал

Довірливі сіверяни віддали інтернет-шахраям «кругленькі» суми

Поліцейські розслідують кримінальні провадження за фактами шахрайств, внаслідок яких двоє мешканців Чернігівщини втратили десятки тисяч гривень.

Намагаючись купити трактора 39-річний мешканець Носівки побачив на сайті безкоштовних оголошень потрібну техніку, причому за дуже привабливою ціною, значно нижчою за ринкову.

Того ж дня він зв’язався із продавцем. Той переконав носівчанина якомога швидше перерахувати оплату за товар. Чоловік надіслав 70 тисяч гривень на вказану банківську картку, проте товару так і не отримав. Грошей йому теж не повернули, а зв’язок із продавцем обірвався. Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтернет-шахрайство: двоє чернігівців віддали «кругленькі» суми за товари-«привиди»

На аналогічну шахрайську схему піддався й 45-річний прилучанин. Чоловік перерахував 45 тисяч гривень у якості передоплати за автомобіль. Оголошення про продаж автівки постраждалий знайшов на тому ж сайті безкоштовних оголошень.

За обома фактами поліція відкрила кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство). Санкція цієї статті передбачає штраф, громадські роботи чи виправні роботи, або обмеження волі на строк до трьох років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області 

Ще статті по темі

Back to top button