Кримінал

Двом російським військовим повідомлено про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру двом військовослужбовцям рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, на початку березня 2022 року на території окупованого російськими військами села Слобода Чернігівського району озброєні військовослужбовці держави-агресора незаконно утримували цивільного чоловіка у приміщенні магазину в центрі села. З метою отримання відомостей про розташування військ ЗСУ підозрювані спільно з іншими військовими рф застосовували до потерпілого упродовж години фізичну силу, завдаючи йому тілесних ушкоджень та моральних страждань.

Не отримавши від чоловіка інформації, окупанти вивели його на вулицю, поставили на коліна та погрожували облити легкозаймистою рідиною і підпалити.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у Чернігівській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button