Кримінал

Двоє колишніх керівників райвідділу поліції вдерлися до будинку чоловіка і відлупцювали його

Завершено досудове розслідування та прокурорами Чернігівської обласної прокуратури 15 березня скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишніх керівників райвідділу поліції у вчиненні кримінальних правопорушень, що мали місце у вересні минулого року в м. Новгороді-Сіверському.

Встановлено, що керівник та його заступник, перевищуючи надану їм владу та службові повноваження, незаконно проникли до помешкання місцевого жителя, де застосовували до власника будинку та інших присутніх осіб фізичну силу, а також спецзасоби (кайданки та гумові кийки), внаслідок цього потерпілі отримали тілесні ушкодження. На додачу вказаних осіб ще й незаконно затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині голову тергромади затримали п’яним за кермом (Фото)

Злочинні дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 371 КК України.

За такі дії передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button