Кримінал

Двоє митників постануть перед судом за отримання неправомірної вигоди

Прокурором Чернігівської обласної прокуратури 27 січня 2021 року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно заступника начальника митного поста та його спільника – головного державного інспектора. Їх прокуратура обвинувачує у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди).

За даними слідства, в листопаді минулого року правоохоронці з метою власного незаконного збагачення вимагали й отримали неправомірну вигоду в сумі 18 000 грн від громадянина за нестворення штучних перешкод та здійснення митного оформлення товару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судитимуть заступника начальника Менської виправної колонії за хабар

Керівника та його підлеглого було викрито під час проведення контролю за вчиненням злочину при отриманні неправомірної вигоди безпосередньо на робочому місці.

Тепер працівники митниці постануть перед судом за скоєне.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button