Кримінал

За матеріалами СБУ винесено вирок військовому рф, який знущався над сім’єю на Чернігівщині

За матеріалами СБУ суд виніс вирок російському військовослужбовцю, який катував, знущався та грабував сім’ю на Чернігівщині.

Злочинцем виявився громадянин рф, уродженець м. ангарськ іркутської області. Він входить до складу батальйону 74-ї окремої гвардійської звенигородсько-берлінської ордена суворова 2 ступеня мотострілецької бригади, що дислокується в кемеровській області рф.

Слідством встановлено, що під час окупації Чернігівщини, а саме села Лукашівка, він разом з іншими військовими рф у березні 2022 року вдерся до оселі подружжя, яке виховує трьох неповнолітніх дітей, одна дитина має інвалідність. Вимагаючи інформацію про місцезнаходження військовослужбовців Збройних Сил України, рашисти погрожували розстрілом, приставляючи пістолет до голови чоловіка, били його прикладом автомата, лякали відрубати сокирою пальці рук. Навіть погрожували кинути гранату в погреб, де переховувалася дружина з дітьми.

Знущання тривали декілька днів. Під час цього орки обшукали будинок і винесли все цінне, навіть дитячий одяг.

Жорстоке та нелюдське поводження загарбника з сім’єю підтверджено показаннями свідків і потерпілих, які впізнали воєнного злочинця за фотографіями.

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав злочинця винним за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. У порядку спеціального судового розгляду йому винесено вирок у вигляді 12 років позбавлення волі. Строк відбування покарання засудженому рахуватиметься з моменту його фактичного затримання.

Документування протиправної діяльності проводилося співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Чернігівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button