Кримінал

Двоє жителів Чернігівщини потрапили на гачок шахраїв

Двоє мешканців Чернігівського району разом втратили загалом майже 170 тисяч гривень через так зване «банківське» шахрайство.

Про це повідомляє Поліція Чернігівського району.

Вчора до поліції звернувся 73-річний місцевий мешканець, який повідомив, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Незнайомець ставив запитання з приводу карток заявника, а потім попросив його назвати цифри на картці для підтвердження операції та код з смс-повідомлення. Що потерпілий і зробив. Після чого виявив зникнення 108 тисяч гривень зі свого банківського рахунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці затримали військовослужбовця Чернігівського обласного ТЦК та СП

Також вчора до поліції звернувся 49-річний чоловік, який повідомив, що також постраждав від шахрайських дій. Потерпілому зателефонував невідомий та представився працівником банку. Незнайомець повідомив, що його банківську карту нібито заблоковано і щоб її розблокувати, необхідно перерахувати грошові кошти на іншу картку для подальшого їх збереження. Потерпілий виконав вказівки незнайомого співрозмовника. Після чого виявив зникнення 60 тисяч гривень зі свого банківського рахунку.

За обома фактами слідчі Чернігівського райуправління поліції відкрили кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button