Кримінал

На Чернігівщині зафіксовано факт незаконного спалювання сухої рослинності

З потеплінням, як виявилось, громадяни знову нехтують забороною спалювання сухої рослинності. Не розуміючи наслідки своїх вчинків, порушники нерідко провокують масштабні пожежі, які можливо приборкати лише з допомогою підрозділів ДСНС та інших служб, які у цей напружений воєнний час мають бути зосереджені на відсічі російському агресору.

Не останню роль відіграють і погодні умови. Весняна пора року характерна потеплінням та вітрами, які власне і є розповсюджувачами вогню на відкритих ділянках. З настанням пожежонебезпечного сезону кожен сірник, що тліє, або недопалок може спричинити масштабну катастрофу для екосистем, які потребують тривалого часу для відновлення внаслідок бездумних дій людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові солдат отримав 10 років за крадіжку зброї

24 квітня Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області під час проведення природоохоронних заходів на території Чернігівського району Чернігівської області, виявлено черговий факт спалювання залишків сухої рослинності на земельній ділянці сільськогосподарського призначення. За виявлені порушення порушника притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3 тисячі 60 гривень.

У зв’язку з цим, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре нагадує про існуючі заборони випалювання сухої рослинності та закликає громадян проявити екологічну свідомість та відповідальність — утриматися від паління сухого листя і трави.

Під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки та будьте обережні при поводженні з вогнем, оскільки ці місця є особливо вразливими до поширення вогню на прилеглі території.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button