Кримінал

Екскерівника комунального підприємства визнано винуватим в обвалі гуртожитку на Попудренка

За принципової позиції обласної прокуратури 04.12.2020 Чернігівський апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора та скасував виправдувальний вирок Новозаводського районного суду міста Чернігова.

Нагадаємо, 16.08.2019 суд першої інстанції виправдав керівника комунального підприємства за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Правоохоронними органами він обвинувачувався у неналежному виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, інтересам юридичної особи та спричинило тяжкі наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуртожиток на проспекті Перемоги передадуть у власність громади. Жильці зможуть приватизувати кімнати

Не погоджуючись із таким судовим рішенням, прокурор звернувся з апеляційною скаргою, в якій просив скасувати вирок суду та ухвалити новий, яким обвинуваченого визнати винуватим у вчиненні інкримінованого правопорушення.

Для обґрунтування своїх вимог зазначив, що посадовець, обіймаючи посаду директора обслуговуючого житловий фонд підприємства, маючи реальну можливість запланувати та організувати проведення необхідних ремонтних робіт, не вжив необхідних заходів до належного планування та організації роботи очолюваного ним підприємства та запобігання умовам, які призвели до втрати несучої здатності елементів будинку за адресою: вул. Попудренка, 16, м. Чернігів.

За результатами апеляційного розгляду доводів прокурора, потерпілих та їхніх представників, Чернігівський апеляційний суд визнав екскерівника винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, але від його відбування звільнив. При цьому, засудженого позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки.

Також судом задоволено 34 позови потерпілих про стягнення моральної шкоди у сумі 50 тисяч гривень кожному.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button