Кримінал

У Ніжині екс-директору підприємства повідомили про підозру в розтраті майна майже на мільйон

Ніжинською окружною прокуратурою 30.09.2022 повідомлено про підозру колишньому директору державного підприємства у вчиненні розтрати майна, а саме зерна ДП «Державний резервний насіннєвий фонд», в результаті чого вказаному підприємству було заподіяно збитків на суму 812 тис. грн. Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

З даними слідства, насіннєвий фонд передав на зберігання державному підприємству насіння ячменю «Триполь» еліта. У свою чергу директор вказаного підприємства незаконно продав ТОВ «Грод» ввірені для зберігання 125 тонн ячменю, фактична вартість яких становила 812,5 тис. грн із ПДВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові затримали торговця боєприпасами

Дії службової особи кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України як розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання обрання запобіжного заходу.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button