Кримінал

Екскерівнику чернігівського підприємства повідомлено про підозру через несплату приблизно 9 млн грн податку

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому генеральному директору одного з підприємств м. Чернігова за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній керівник фірми в період із грудня 2019 року по грудень 2020 року умисно ухилився від сплати податку за користування земельною ділянкою державної форми власності, загальною площею понад 30 га, у сумі приблизно 9 млн грн, що призвело до фактичного ненадходження до місцевого бюджету коштів в особливо великих розмірах.

За вчинене правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від 255 тис. до 425 тис. грн із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими п’ятого слідчого відділу (з дислокацією в місті Чернігові) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button