Кримінал

На Прилуччині жінка обманним шляхом отримувала соцдопомогу

Прилуцькою місцевою прокуратурою під час вивчення стану законності при призначенні, нарахуванні та виплаті соціальних допомог, пільг, субсидій та інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів Управлінням соціального захисту населення Прилуцької районної державної адміністрації, встановлено факт незаконного заволодіння грошовими коштами Державного бюджету України шахрайським шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець із камери СІЗО займався шахрайством

За вказаним фактом внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України.

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що громадянка України звернулася до Управління соціального захисту населення Прилуцької РДА в Чернігівській області для отримання соціальної допомоги на дітей як одинока матір. Надалі, маючи злочинний умисел на заволодіння бюджетними коштами державної соціальної допомоги на дітей одиноким матерям, шляхом обману, діючи умисно, усвідомлюючи свої дії, при складанні заяви вказала завідомо неправдиву інформацію, а саме, що остання ніде не працювала, жодних доходів не отримувала.

Таким чином у результаті вказаних дій остання незаконно заволоділа чужим майном шляхом обману, а саме грошовими коштами з Державного бюджету України в сумі 4 537,92 грн.

За результатами досудового розслідування Прилуцькою місцевою прокуратурою обвинувальний акт направлено до Прилуцького міськрайонного суду.

Наразі триває судовий розгляд.

Прокуратура м. Прилуки

Ще статті по темі

Back to top button