Кримінал

Гроші за «примарний» інтим: на Чернігівщині затримали інтернет-шахрая (Фото)

Сьогодні поліцейські провели санкціоновані обшуки у помешканні та автомобілі раніше судимого чернігівця, причетного до шахрайських дій. Свою незаконну діяльність він синхронізував зі спільниками з інших регіонів України.

В ході оперативно-розшукових заходів співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Нацполіції в Чернігівській області встановили, що шахраї пропонували громадянам неіснуючі товари та послуги.

Зокрема, група осіб створила сайт та опублікувала на ньому фотографії жінок, які начебто надавали інтимні послуги за гроші. В описі лоту були вказані ціни від 700 до 1000 гривень. Для замовлення послуги клієнт мав дзвонити на один з регіональних номерів телефону. Шахрайська схема діяла так: щойно клієнт перераховував гроші, оператор інтимного колцентру переставав виходити на зв’язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині оголосили підозру «вору в законі» (Фото)

За попередніми підрахунками правоохоронців, підозрюваний ловив на гачок за добу щонайменше дві особи. Утім, поліцейські ще встановлюють, хто входив до складу міжрегіонального шахрайського угруповання та яку кількість людей їм вдалося ввести в оману.

Слідчий відкрив провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах). Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили у фігуранта кримінальної справи мобільні телефони, сім-картки різних мобільних операторів, ноутбук, блокнот. Вилучене поліція направила на проведення експертних досліджень.

Нині тривають заходи для припинення роботи сайту.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button