Кримінал

Групу розбійників, яка влітку напала на родину священика, затримали

Наприкінці липня зловмисники вдерлися до будинку священика, застосували насилля до нього та дружини й заволоділи значною сумою грошей, ювелірними прикрасами й автомобілем.

Злочин стався вночі 24 липня, а зранку до Менського відділу поліції звернувся чоловік, який повідомив, що до його будинку через вікно увірвалися двоє невідомих і, погрожуючи фізичною розправою, вимагали 10 тисяч доларів.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Нападники планували отримати від жертв саме цю суму, бо працювали за «наводкою». Лиходії закрили малолітнього онука подружжя в сусідній кімнаті, а чоловіка та жінку зв’язали, били по голові та катували сльозогінним газом.

Розбійники відібрали 11 тисяч гривень, 200 доларів США, сережки господині, мобільні телефони та заволоділи автомобілем господаря «ВАЗ-2106», який покинули в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бандити влаштували терор у селі: постраждали священик і сільський голова

На місце події одразу виїхали слідчо-оперативні групи Менського відділу поліції та Головного управління Нацполіції на чолі з керівництвом та прокуратурою.

Поліція відкрила два кримінальні провадження — за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний із проникненням у житло) – карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна та частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Пошуки нападників тривали кілька місяців. Проводили безліч експертиз, опитували місцевих жителів, перевіряли наркозалежних та раніше судимих за аналогічні злочини.

У результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів, отримавши та зіставивши всі отримані свідчення, факти та докази, оперативники сектору кримінальної поліції Менського відділення спільно із колегами з управління карного розшуку ГУНП у Чернігівській області затримали підозрюваних у скоєнні розбійного нападу – двох раніше судимих мешканців Черкащини, їм вручено підозру у вчиненні злочину.

В слідчому ізоляторі перебуває й раніше судимий організатор злочину, уродженець Менського району Чернігівщини. Проводяться подальші слідчі дії.

Ще статті по темі

Back to top button