Кримінал

«Хімтекстильмаш» через суд змусили привести до ладу укриття

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора про зобов’язання АТ «Хімтекстильмаш» привести у придатний для використання за цільовим призначенням стан протирадіаційне укриття, яке упродовж тривалого проміжку часу не готове до використання за призначенням, що призводить до загрози життю та здоров`ю населення.

Зверненню прокурора до суду передувало вивчення питання дотримання вимог законодавства у сфері схоронності споруд цивільного захисту населення на території області.

За результатами комплексної перевірки (спеціального огляду) захисної споруди цивільного захисту органами ДСНС ще в кінці 2021 року встановлено ряд порушень, стан сховища оцінено як «не готове».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З артилерії та мінометів: чернігівське прикордоння – під ворожим обстрілом

Внаслідок бездіяльності товариства занедбано об’єкт цивільного захисту площею 487 м2, місткістю 450 осіб у м. Чернігові.

Позов прокурора спрямовано на усунення порушень законодавства у сфері обороноздатності держави, передусім на забезпечення захисту цивільного населення, збереження життя та здоров’я людей у разі застосування засобів ураження.

Робота органів прокуратури на напрямі застосування представницьких повноважень для збереження та приведення у належний стан інших захисних споруд триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button