Кримінал

Керівника будівельної фірми та посадовця міськради підозрюють у привласненні грошей на садок

У ході досудового розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, розпочатого слідчим управлінням ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури області за матеріалами управління захисту економіки в Чернігівській області, повідомлено про підозру одному з посадовців Чернігівської міськради та керівнику будівельного підприємства.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Так, у листопаді 2016 року між Чернігівською міською радою за результатами проведення конкурсних торгів укладено договір з одним із будівельних підприємств на будівництво дитячого садка-ясел у м. Чернігові.

Посадовець у змові з керівником підприємства шляхом внесення в офіційні документи неправдивих відомостей щодо обсягів і вартості виконаних робіт, привласнили бюджетні кошти на суму майже 900 тис. грн, чим завдали значної шкоди державі.

Завдяки злагодженим діям оперативників управління захисту економіки, слідчих і прокуратури Чернігівщини махінаторів притягнуто до кримінальної відповідальності, і їм не вдалося нажитися на майбутньому маленьких чернігівців.

За даним фактом слідчим управлінням області посадовцю Чернігівської міськради та керівнику будівельного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

Максимальне покарання, яке передбачає закон – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button