Кримінал

Керівника РДА на Чернігівщині викрили на отриманні хабара (Фото)

05.04.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України на отриманні частини неправомірної вигоди в сумі 4 000 доларів США викрито та затримано посадовця, а саме – виконувача обов’язків голови Коропської районної державної адміністрації в Чернігівській області.

Затримання проводилось військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України спільно зі слідчими Слідчого управління ГУНП в Чернігівській області та працівниками Управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки в рамках кримінального провадження за ст. 368 ч. 3 Кримінального кодексу України.

Кошти було виявлено та вилучено в ході санкціонованого судом обшуку в службовому кабінеті посадовця. Загалом він у період березня – квітня 2018 року вимагав від місцевого підприємця кошти в сумі 5 000 доларів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зять голови облради Вдовенка попався на хабарі

Вилучені 4 000 доларів США – друга частина хабара. Першу частину неправомірної вигоди, а саме – 1 000 доларів США, посадовець одержав ще 07.03.2018 року після підписання ним особисто розпорядження про дозвіл на розробку технічної документації щодо виділення земельних ділянок. Проте цю частину він «узяв» уже в ході контролю за вчиненням злочину та в ході санкціонованих апеляційним судом негласних слідчих (розшукових) дій.

Неправомірну вигоду в.о.голови району отримав за кілька «послуг», а саме: надання дозволу на розробку технічної документації щодо виділення земельних ділянок, затвердження проекту їх землеустрою та укладання договорів оренди на ці ділянки від імені Коропської районної державної адміністрації.

НОВИНА-05.04.2018-1-1

Вказані земельні ділянки належали до категорії нерозподілених (невитребуваних), тобто таких, що належать або власникам, які офіційно померли та/або не мають спадкоємців, або особам, місцезнаходження яких наразі невідоме.

На даний час за фактом злочину проводяться невідкладні слідчі дії, зокрема обшук за місцем проживання підозрюваного. Затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання слідчому судді про відсторонення від посади та накладення арешту на майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині СБУ викрила на хабарі посадовця Держприкордонслужби

Нагадаємо, що подібну злочинну «схему» військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України нещодавно зупинила на Київщині. Тоді йшлося про чемодан із мільйоном гривень хабара. Інформація про цей злочин була оприлюднена прес-службою військової прокуратури Центрального регіону України 01.03.2018 року.

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом чого була неправомірна вигода у великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна».

Джерело: прес-служба військової прокуратури

Центрального регіону України

 

Ще статті по темі

Back to top button