Кримінал

Керівнику лісгоспу, що отримав хабар у 70 тисяч гривень, обрано запобіжний захід

Прокуратурою Чернігівської області повідомлено про підозру керівнику комунального агролісогосподарського підприємства у одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Деснянським районним судом міста Чернігова підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту. Проте таке рішення суду оскаржується прокуратурою в апеляційній інстанції, оскільки перед судом прокурори клопотали застосувати до фігуранта запобіжний захід у виді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині спіймали на хабарі керівника лісового господарства

За даними слідства, посадовець отримав від підприємця 70 тисяч гривень за безперешкодний відпуск лісу кругляку породи дуб. При цьому керівник підприємства за особисту винагороду зобов’язався продати 17 кубів лісу значно вищої якості, а головне – за  «привабливою» ціною, яка відрізняється від справжньої вартості деревини.

Нагадаємо, директора лісгоспу викрито на хабарі Управлінням СБУ у Чернігівській області 31 серпня 2020 року.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button