Кримінал

Кинули в «підвал смерті», а потім розстріляли: на Чернігівщині оголосили підозру військовому рф

На Чернігівщині встановили причетність 36-річного командира відділення російських військ до незаконного позбавлення волі двох цивільних жителів Золотинки Чернігівського району. Людей спочатку помістили в «підвал смерті» в Ягідному, а згодом розстріляли. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Слідство встановило, що 36-річний мешканець оренбурзької області рф у складі окупаційного контингенту перебував на території села Золотинка Чернігівського району в березні 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові медики «швидкої» повернули до життя 85-річну жінку

У середині місяця фігурант з іншими військовими здійснював обхід домоволодінь мешканців села під приводом пошуку електрогенераторів для потреб окупантів. Зайшовши до господарства одного з потерпілих, загарбники побачили чоловіка та двох жінок. Під загрозою застосування автоматичної зброї російські військові без пояснення мотивів наказали цивільному чоловікові йти з ними.

Окупанти попрямували з потерпілим до подвір’я односельця, якого також вивели з помешкання, і вже обох цивільних доставили до розташування військової частини росіян. Там потерпілих незаконно утримували впродовж деякого часу, після чого перевезли до сусіднього села Ягідне та помістили у шкільний підвал, де в нелюдських умовах перебували ще майже 400 цивільних українців.

Згодом російські окупанти, які базувалися в Ягідному, розстріляли обох бранців із Золотинки.

Наразі слідчі оголосили про підозру 36-річному командиру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 статті 28 ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України).

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років. Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button