Кримінал

У жительки Чернігівщини шахраї зняли з рахунку кругленьку суму

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час продажу товарів на сайтах безкоштовних оголошень, не переходити за сумнівними посиланнями та не водити секретні дані банківських карток.

Учора, 21 листопада, до поліції звернулася 28-річна мешканка Сосниці, яка на популярному сайті безкоштовних оголошень розмістила пропозицію з продажу товару. З нею зв’язався покупець і в месенджері відправив посилання під виглядом реєстрації в сервісі «доставка». Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Перейшовши за посиланням, заявниця ввела секретні дані своєї банківської картки, після чого з її рахунку зникла майже 21 тисяча гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Грошова допомога»: в жительки Чернігівщини зникли з картки 28 тисяч

Потерпіла звернулась по допомогу до поліції. Нині поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте й особисто оглянете його. По телефону або в інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даєте зловмисникам доступ до своїх персональних даних. Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button