Кримінал

Колишній високопосадовець Державної виконавчої служби забирав зарплати підлеглих

За матеріалами СБУ до 7 років ув’язнення засуджено одного з колишніх керівників Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області. Чиновник запровадив у відомстві систематичне вимагання грошей із підлеглих.

Встановлено, що посадовець «зобов’язав» працівників віддавати йому 50% нарахованої премії за результатами роботи, зокрема щодо реалізації виконавчих проваджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прилучанину, який вкрав 180 тонн насіння з ангара в Талалаївській громаді, світить до 12 років тюрми

Співробітники СБУ задокументували факти вимагання та одержання чиновником неправомірної вигоди від керівника районного підрозділу. За отриману суму обіцяв підлеглому встановити максимальний розмір преміювання.

У вересні 2018 року правоохоронці затримали зловмисника на виїзді з одного з райцентрів регіону після передачі хабара.

Суд визнав затриманого винним у вчинені злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та призначив йому реальний термін ув’язнення, а також позбавив рангів державного службовця.

Вирок суду набув законної сили.

Заходи із викриття та документування протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва прокуратури.

Управління СБ України в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button