Кримінал

Прилучанину, який вкрав 180 тонн насіння з ангара в Талалаївській громаді, світить до 12 років тюрми

Поліція завершила досудове розслідування та передала прокурору для направлення до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який викрав насіння зі складського приміщення в Талалаївській громаді загалом на суму три мільйони гривень. Поліцейські з’ясували, що за кошти від продажу зерна зловмисник встиг придбати квартиру.

Поліцейські встановили, що протягом жовтня 2021 року 56-річний місцевий мешканець викрав із складського приміщення понад 180 тонн насіння соняшнику. Зловмисник працював на цьому ж підприємстві та мав безперешкодний доступ до продукції. Загальна сума збитків підприємства перевищила три мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дарував дітям телефони для еротичного контенту: на Чернігівщині спіймали любителя дитячої порнографії (Фото)

Оперативники Прилуцького районного відділу поліції затримали чоловіка в Харкові, куди він втік після вчинення злочину. Під час затримання зловмисника поліцейські вилучили у нього понад 16 тисяч доларів США і майже три тисячі гривень, здобутих злочинним шляхом.

У процесі розслідування кримінального провадження за частиною 5 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) слідчі поліції зібрали ґрунтовну доказову базу та виявили додатковий злочин. Зокрема, стало відомо, що кошти від продажу викраденого насіння фігурант встиг обміняти на іноземну валюту та придбати квартиру.

Таким чином, було виявлено факт легалізації (відмивання) майна, а саме нерухомого майна у вигляді квартири.

Наразі слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за частиною 5 статті 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) та частиною 1 статті 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Крім того, за клопотанням слідчого суд своєю ухвалою наклав арешт на все належне особі на праві власності нерухоме майно з метою відшкодування завданих збитків потерпілій стороні.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button