Кримінал

Колишнього голову РДА засуджено за заволодіння бюджетними коштами

За публічного обвинувачення Чернігівської окружної прокуратури Деснянський районний суд м. Чернігова визнав винним колишнього голову однієї з районних державних адміністрацій Чернігівської області у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, наприкінці грудня 2019 року посадовець, з метою особистого збагачення, самостійно підготував, підписав та видав Розпорядження про припинення своїх повноважень та виплату вихідної допомоги при звільненні у розмірі шестимісячного середнього заробітку. Відповідно до законодавства на цю вихідну допомогу чиновник права не мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість виплат від міжнародної організації жителька Чернігівщини втратила власні кошти

Таким чином на підставі незаконного розпорядження обвинувачений заволодів бюджетними коштами у розмірі понад 235 тис. грн.

За результатами розгляду, вироком суду від 03.02.2023 колишньому посадовцю призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави, строком на 1 рік. Також стягнуто на користь держави суму незаконно отриманих грошових коштів.

Вирок суду не набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button