Кримінал

Крадій залишив без світла 82 будинки

21 січня в результаті зливу трансформаторної оливи з трансформатора 10/0,4 кВ в с. Максим Козелецького району були знеструмлені 82 споживачі електричної енергії. Даний випадок крадіжки трансформаторної оливи став шостим за останні півроку.

Про це повідомляє «Чернігівобленерго» на своїй сторінці у Фейсбуці.

До цього факти аналогічних крадіжок відбулися в с. Жукотки, с. Смолин, с. Жеведь Чернігівського району та с. Гребля Менського району. Зловмисники злили понад 1,2 тони рідини. При цьому перебої з електропостачанням на собі відчули близько 400 споживачів.

Як зазначають у компанії, подібні злочинні дії щодо злиття трансформаторної оливи з обладнання трансформаторних підстанцій призводять не тільки до знеструмлення споживачів, але й до пошкодження дороговартісного обладнання та відповідно великих збитків. За попередньою оцінкою внаслідок протиправних дій особами, що викрадали трансформаторну оливу, Товариству завдані збитки на суму більше 100 тис. грн. Роботи з заміни пошкодженого обладнання трансформаторної підстанції є незаплановані та вимагають залучення спецтехніки, в результаті чого займають тривалий час, що недопустимо в період низьких температур.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button