Кримінал

Криваві подробиці від свідка недільної різанини на пішохідному мосту

У неділю, 18 червня, на пішохідному мосту невідомий завдав ножових поранень у грудну клітку 30-річному чернігівцю. ЧЕline вдалося знайти свідка, який розказав усі подробиці цього інциденту. Він побажав залишитися анонімним, тому його імені не розголошуватимемо. Назвемо його умовно – Ярослав.

«Усе це трапилося в неділю близько 14:00-14:30. Я був на пішохідному мосту та дивився, як чернігівці з нього стрибають зі страховкою. Це відбувається кожної неділі, тому людей у вихідні там завжди вистачає. По мосту проходив якийсь чоловік із каменюкою в руках. Поведінка його була неадекватною, адже він розмовляв сам із собою. Чоловік зупинився біля металевого серця закоханих та почав дивитися вниз і замахуватись каменюкою, він хотів кинути її з мосту. Тому один із хлопців зробив чоловіку зауваження, адже внизу були рятувальники на човні, а також пропливали кілька байдарочників. До речі, деякі неадеквати доволі часто жбурляють щось із мосту, причому не просто у воду, а в людей. Два роки тому відпочивальник жбурнув із мосту в теплохід пляшку, що розбилася та поранила дитину.

Після зауваження чоловік почав матюкатись, погрожувати хлопцю та показово підкидати камінь. Водночас інший хлопець обійшов чоловіка ззаду і вихопив у нього камінь із руки. З рота чоловіка знову посипались матюки. Загалом ситуацію вдалось якось залагодити, і неадекватний чоловік пішов своїм шляхом.

Десь через 10 хвилин хлопець, який відібрав камінь у чоловіка, отримав телефонний дзвінок від друга. Той сповістив його, що «персонаж» із мосту повертається, але вже озброєний – в одній руці в нього сокира, а в іншій – ніж. Також друг сповістив, що вже викликав поліцію. І дійсно, через хвилину на горизонті вже було видно того ж самого чоловіка. Як потім з’ясувалося, чоловік живе біля мосту, він наркоман і має не одну судимість. Про це вже після того, як все відбулось, розказали сусіди.

Неадекватний чоловік, який повертався на міст, дорогою розмахував сокирою і матюкався. Кілька хлопців, зокрема й той, що відібрав камінь, швидко побігли по весла, адже жодного захисту проти ножа та сокири ні в кого не було. А той хлопець, який робив зауваження, залишився і попрохав усіх людей відійти подалі.

Коли чоловік підійшов ближче, то почав бити сокирою по металевих перилах мосту та рубати один із тросів, що призначені для страховки стрибаючих. Він матюкався і кричав, щоб йому віддали його «щасливий камінь». І раптом після одного з ударів по металевих перилах у нього з рук випала сокира. Хлопець швидко спробував її підняти, але чоловік вдарив його ножем у ділянку грудної клітки. Хлопець присів і затиснув поранення рукою. Чоловік із сокирою кинувся на інших, але побачив, що його знімають на мобільний телефон здалеку, тому розвернувся і пішов. Тоді вже підбігли хлопці з веслами та почали його наздоганяти. Пораненому одразу ж викликали «швидку».

Хлопці побігли за чоловіком із ножем та сокирою, маючи при собі лише весла. Їм вдалось наздогнати та спіймати нападника, який, поки біг, спіткнувся і вдарився головою об землю. Поліція під’їхала швидко. Було два екіпажі. Спрацювали патрульні дуже професійно – запакували нападника, який кричав, що в нього гепатит, і плювався у поліцейських. Медики також приїхали доволі швидко – через 10 хвилин після виклику. Пораненого хлопця госпіталізували. Наскільки мені відомо, зараз його стан стабільний», – розказав журналістам Ярослав.

У прес-службі Головного управління Національної поліції повідомили, що за фактом скоєного правопорушення відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 – Нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Наразі триває слідство.

Фото: Патрульна поліція Чернігова

Автор: Дмитро Тигранов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button