Кримінал

«Легка робота»: чернігівець потрапив на гачок до шахраїв і втратив суму з рахунку

Учора, 10 серпня, до поліції звернувся 34-річний мешканець Чернігова, який заявив, що в інтернеті побачив оголошення з пропозицією заробітку. Чоловіку запропонували на невелику суму поповнити вказаний незнайомцем рахунок, щоб згодом отримати «прибуток».

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області. 

Однак щоб «вивести кошти», чернігівець спершу мав сплатити «податок» у розмірі майже 8 тисяч гривень. Він так і зробив, але обіцяного прибутку не отримав. Зрозумівши, що це шахраї, звернувся по допомогу до поліції.

Того ж дня до поліції звернувся 63-річний прилучанин, який у соцмережі Фейсбук натрапив на оголошення про роботу. В оголошенні був вказаний номер телефону, який виявився платною інформаційною платформою з дуже високим тарифом. Тож за кілька хвилин очікування відповіді по телефону від «роботодавця» прилучанин витратив понад 1000 гривень. 

Поліція Чернігівщини закликає громадян максимально критично ставитися до будь-яких пропозицій швидкого та легкого заробітку. Особливо якщо це пов’язано з видами фінансової активності, якою ви раніше ніколи не займалися.

Ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, що пов’язані з переведенням коштів.

Ще статті по темі

Back to top button