Кримінал

Прокуратура відреагувала на факт побиття 9-класниці

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо хуліганських дій групи неповнолітніх дівчат, вчинених 20.08.2017 поблизу загальноосвітньої школи № 30 у м. Чернігові.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

За вказаним фактом Чернігівським відділом поліції Головного управління Національної поліції України в області 20.08.2017 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

За участю процесуальних прокурорів проведено першочергові слідчі дії, спрямовані на пошук і збір доказів причетності осіб до вчинення резонансного кримінального правопорушення.

З урахуванням встановлених обставин події, кримінальне провадження перекваліфіковане на ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганські дії, вчинені групою осіб).

На даний час здійснюються слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, зокрема щодо отримання повних і всебічних відомостей про неповнолітніх, причетних до вказаної події, умов їхнього життя й виховання у родинах та їхніх навчальних закладах.

Принагідно повідомляємо: зважаючи, що аналогічна резонансна подія за участю групи неповнолітніх дівчат мала місце у квітні поточного року, прокуратурою області неодноразово до органів державної влади та контролю скеровувалися листи про посилення профілактичних заходів у підлітковому середовищі.

Перебіг розслідування перебуває на контролі прокуратури області.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Не удивительно. Территории школ во внеучебное время давно превратились в места собрания подобной молодежи для распития.

Back to top button