Кримінал

«Легкий заробіток»: чернігівка перерахувала на невідомий рахунок майже 300 тисяч гривень

Поліція закликає громадян не довіряти заманливим оголошенням в інтернеті про «легкій заробіток». Ставтесь уважно та критично до будь-яких подібних пропозицій миттєвого отримання прибутку. Ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які спонукають переказати кошти під приводом швидкого заробітку.

Вчора до поліції звернулась 31-річна мешканка Чернігова із повідомленням, що її ошукали. Ще в квітні цього року жінку зацікавила пропозиція знайомого із соцмереж швидко заробити в онлайн-режимі. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Заявниці запропонували зареєструватися на сайті та вносити невеликі суми, щоб потім отримати «заробіток з відсотками». З квітня потерпіла регулярно перераховували різні суми коштів, однак «вивести гроші» і отримати заробіток їй щоразу не вдавалося – на сайті пропонували лише збільшити внесені суми нібито для того, щоб потім отримати прибуток. Загалом чернігівка перерахувала на невідомі рахунки майже 300 тисяч гривень. Жодного «прибутку з відсотками» вона не отримала і власні кошти їй не повернули.

За цим фактом поліцією відкрито провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Триває досудове розслідування.

Поліція Чернігівщини закликає громадян максимально критично ставитися до будь-яких пропозицій швидкого та легкого заробітку. Особливо якщо це пов’язано з видами фінансової активності, якою ви раніше ніколи не займалися.

Ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button