Кримінал

Лісокради на Ніжинщині нарубали дерев майже на два мільйони

Держекоінспекцією у Чернігівській області під час проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП «Ніжинрайагролісництво» (землі Дуболугівської  сільської ради Ніжинського району) в лютому минулого року виявлено факт незаконної вирубки 460 дерев сосни та акації білої поза межами ділянки, передбаченої лісорубним квитком.

Фахівцями Держекоінспекції у Чернігівській області виконано розрахунок розміру шкоди, заподіяної незаконним вирубуванням дерев, що становила майже 1,7 млн грн.

Про це ЧЕline повідомили в Державній екологічній інспекції у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісові охоронці врятували косулю

Оскільки суб’єкт господарювання в добровільному порядку шкоди не сплатив, Інспекція звернулась до суду з позовом про стягнення шкоди, завданої навколишньому природному середовищу. Завдяки спільним діям прокуратури області та Інспекції Господарський суд виніс рішення про відшкодування державі шкоди в розмірі 1,7 млн грн.

Це рішення постановою Київського апеляційного господарського суду залишене без змін. Як наслідок, у справі, яку розглядали більше року, ДП «Ніжинрайагролісництво» зобов’язане відшкодувати вищезазначену суму шляхом перерахування коштів до спеціального фонду Державного бюджету України.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button