Кримінал

Лісопорушника судитимуть за 80 дерев

Прилуцькою місцевою прокуратурою 28.03.2018 скеровано до Прилуцького міськрайонного суду черговий обвинувальний акт за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 КК України, а також позовну заяву про відшкодування шкоди, заподіяної незаконною порубкою.

У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець Прилуцького району, будучи раніше засудженим за вчинення аналогічного злочину, повторно, з корисливих мотивів, здійснив незаконне видалення 80 дерев різних порід, розташованих на території полезахисної смуги у межах Нетяжинської селищної ради, чим заподіяв шкоди навколишньому природному середовищу на суму понад 150 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція затримала фургон зі спиляними деревами

Завдяки принциповій позиції прокурора в ході досудового розслідування за ухвалою слідчого судді накладено арешт на незаконно здобуту деревину, а також на знаряддя вчинення злочину: бензопилу та автомобіль, на якому зловмисник перевозив незаконно здобуту деревину.

Протягом поточного 2018 року Прилуцькою місцевою прокуратурою направлено до суду 3 обвинувальні акти про вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним видаленням деревини.

Прилуцька місцева прокуратура й надалі вживатиме заходів, спрямованих на протидію злочинності в лісовій сфері.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 246 КК України передбачено покарання у вигляді  обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Джерело: прокуратура м. Прилуки             

Ще статті по темі

Back to top button