Кримінал

Майже 1000 осіб та 600 транспортних засобів перевірили поліцейські на Ічнянщині

Поліція Чернігівщини продовжує патрулювання Ічні та навколишніх сіл та допомагає евакуйованим повертатися до звичного життя.

Основна мета профілактичних заходів поліції — збереження майна 12 тисяч громадян, евакуйованих з Ічні та навколишніх сіл через пожежу з подальшою детонацією боєприпасів на армійських складах неподалік райцентру.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

 

Станом на 12 жовтня в оперативних зведеннях поліції зареєстровано 102 повідомлення про події, пов’язані з вибухами на території селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області, у тому числі, про пошкодження та руйнування будинків та факти виявлення боєприпасів. Дев’ять повідомлень про факти викрадення майна (мародерство), не знайшли свого підтвердження.

Перевірено майже 1000 осіб та 600 транспортних засобів, зупинено 6 транспортних засобів, водії яких перебували в нетверезому стані. На них складені адміністративні матеріали за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Повідомлень про отримання тілесних ушкоджень мешканцями та особовим складом задіяних підрозділів не зафіксовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У районі НС на Чернігівщині чергують чотири бригади “швидкої” – МОЗ

Начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін особисто контролює розстановку сил та засобів, здійснює координацію взаємодії між підрозділами поліції і Національної гвардії з органами влади і громадськістю.

Поліцейські Чернігівщини разом з приданими силами Дніпровської області, Харківщини, Полтавщини та м. Києва  продовжують патрулювання населених пунктів у периметрі навколо складів.

Вибухотехніки здійснюють розмінування та очищення 5 населених пунктів від боєприпасів, які залетіли на городи та дворища селян, а також проммайданчики місцевих підприємств. Відомчі медики надають медичну і психологічну допомогу всім, хто її потребує, в першу чергу, особам похилого віку.

Ще статті по темі

Back to top button