Кримінал

Мак, конопля та граната — результат обшуку дачі киянина

В одному з сіл Козелецького району поліцейські місцевого відділення поліції на дачі у раніше судимого киянина виявили висушені рослини маку та конопель, а в погребі — гранату марки РГ-42.

В рамках розслідування кримінального провадження поліцейські Козелецького відділення поліції провели санкціонований обшук дачного будинку та подвір’я 42-річного жителя столиці. В ході обстеження садиби в одному з підсобних приміщень будинку правоохоронці виявили та вилучили головки зі стеблами рослин, схожих на мак, вагою близько 20 гр. та подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, схожу на рослини коноплі, вагою близько 50 гр. Вилучене направлено на дослідження до Чернігівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

А в погребі цього господарства поліцейських чекав ще один сюрприз — граната РГ-42 в зборі із запалом, піротехнічний димогенератор та 7 набоїв калібру 7,62 мм. Весь цей арсенал також був вилучений та відправлений на експертизу.

Наразі походження та призначення всього виявленого в ході обшуку вивчається правоохоронцями.

За вказаними фактами відкриті два кримінальні провадження: за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), що передбачає покарання від штрафу у 850 грн. аж до позбавленням волі на строк до трьох років, та за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button