Кримінал

Мешканка Чернігова привласнила майже 220 тисяч гривень

Чернігівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно 33-річної жительки м.Чернігова за привласнення чужого майна, яке перебувало у її віданні, вчинене повторно, а саме грошових коштів на загальну суму майже 220 тис. грн (ч.1, 3 ст.191 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліцейський бив і душив водія скутера під час руху: людина отримала інвалідність

Прокуратурою висунуто обвинувачення жінці, яка, працюючи на посаді бухгалтера в одному з державних професійно-технічних навчальних закладів міста, починаючи з грудня 2019 року по серпень 2021 року, під час виконання своїх функціональних обов’язків, згідно з посадовою інструкцією, щомісячно вносила до відомостей розподілу виплат інформацію, яка не відповідає дійсності, а саме в частині нарахування їй щомісячної заробітної плати коштів на загальну суму майже 220 тис. грн, що належать освітньому закладу. В подальшому обвинувачена направляла на банківську картку, відкриту на її ім’я, ці неправдиво виплачені кошти, які витрачала на власні потреби.

Довідково: санкція ч.3 ст.191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button