Кримінал

На Чернігівщині поліцейський бив і душив водія скутера під час руху: людина отримала інвалідність

Слідчі ДБР за сприяння ДВБ Нацполіції повідомили про підозру інспектору патрульної поліції Чернігівського районного управління поліції в побитті водія скутера, який отримав інвалідність.

Встановлено, що у січні 2020 року під час чергування правоохоронець з колегою на службовому авто переслідував водія скутера, який їхав без реєстраційного номера.

При цьому правоохоронці не вимагали від нього зупинитися, тому чоловік навіть не підозрював, що його переслідує поліція.

Коли водій скутера зменшив швидкість, один із правоохоронців підбіг до нього та вдарив кулаком у голову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець ходив містом із боєприпасом

Від переляку та нерозуміння, що відбувається, оскільки правоохоронець не представився та не висунув жодних вимог, скутерист намагався залишити місце пригоди.

Але поліцейський заскочив на скутер і вже під час руху продовжував бити та душити чоловіка. Від чергового удару по голові громадянин впав і втратив свідомість, а правоохоронець продовжив його бити.

Свідками події стали кілька перехожих.

Чоловік потрапив до лікарні з відкритою черепно-мозковою травмою та низкою супутніх травм тіла. Як наслідок, чоловік отримав інвалідність.

Поліцейські звернулись до постраждалого з пропозицією оплатити його лікування, аби той не подавав проти них заяву, але обіцянки не дотримали. Навіть більше, вони намагалися запевнити чоловіка, що знайшли його вже лежачого на узбіччі дороги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська поліція затримала шахрайку, яка вчора видурила в дитини всі батьківські заощадження

Таким чином, поліцейський підозрюється у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось насильством і такими діями, що ображають особисту гідність потерпілого, за відсутності ознак катування (ч. 2 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Чернігівської обласної прокуратури, оперативний супровід – ДБР.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button