Кримінал

Міграційна поліція Чернігівщини виявила двох іноземців, що незаконно перебували в Україні

Поліцейські  відділу міграційної поліції області виявили в одному з сіл Козелецької громади двох громадян Туреччини, які з 2019 року нелегально жили та працювали на території України.

– Громадяни Туреччини два роки тому законно  потрапили в Україну через пункт пропуску «Бориспіль» та мали намір залишитися тут. Однак до Управління державної міграційної служби України не звертались. Деякий час чоловіки працювали у Вінницькій та Київській областях. У червні цього року приїхали на Чернігівщину та нелегально працювали в придорожньому кафе на трасі Чернігів – Київ. Іноземці ремонтували автомобілі та виконували різну роботу на території кафе, – розповідає начальник відділу міграційної поліції ГУНП в Чернігівській області Антон Милосердов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові затримали п’яного мотоцикліста, алкоголь у крові якого перевищував норму у 12 разів

З метою встановлення законності перебування іноземців на території України до співпраці міграційна поліція області залучила працівника УДМС України в Чернігівській області, який склав на іноземців протоколи за частиною 1 статті 204 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів), що карається штрафом у сумі до 3400 гривень.

– Правопорушники мають найближчим часом примусово покинути територію України та повернутися до країни походження або третьої країни, – підсумував Антон Милосердов. – Міграційна поліція контролює процес виїзду іноземців з України. Звертаюся до громадян: якщо ви маєте інформацію про незаконне перебування іноземців в Україні – повідомляйте про це на «102», або до відділу міграційної поліції Чернігівщини за номерами 619-195, 063-949-67-68.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button