Кримінал

На Бахмаччині впіймали розкрадачів нафти (Фото)

У Бахмацькому районі поліція затримала трьох чоловіків, яких підозрюють у розкраданні нафти.

Поліція повідомила, що 1 квітня біля с. Варварівка Бахмацького району троє жителів області скористалися відсутністю охорони на нафтовій свердловині. Зловмисники за допомогою помпи переливали нафтову суміш зі свердловини до вкопаного тут же резервуару ємністю приблизно 23 кубічні метри. Далі сировину перекачували до імпровізованого нафтовозу на базі мікроавтобуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила розкрадання нафтосировини з нафтопроводів

Правоохоронці вилучили у підозрюваних автомобіль на іноземній реєстрації, помпу. Також знайшли дві ємності, одна з них була частково наповнена нафтопродуктами. Зразки цієї сировини вже направлені на експертизу.

Окрім цього, в поліції повідомили, що раніше свердловина належала комерційному підприємству. Але воно припинило свою діяльність ще у 2009 році. А спецдозвіл на буріння, дослідження та експлуатацію свердловини було анульовано ще раніше, у 2006 році.

91790875_238883347303833_1039968748099862528_n

Проти чоловіків відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу (порушення правил охорони або використання надр). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Наразі триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button