Кримінал

Проти будівельників, які напали на чернігівських журналістів, відкрито кримінальне провадження

Чернігівський міський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів інформаційного порталу «ЧЕline» Юрія Міхулі та Дмитра Дриганова.

За словами начальника сектору комунікації Національної поліції в Чернігівській області Сергія Бриля, зараз за даним фактом проводиться перевірка.

Як відомо, санкції статті, за якою відкрито провадження, передбачають покарання штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

20 грудня 2016 року в Чернігові представники будівельної компанії «Укрсівербуд» перешкоджали журналістам інформаційного порталу «ЧЕline» Юрію Міхулі та Дмитру Дриганову проводити відеозйомку на місці пожежі біля обласного реабілітаційного центру «Відродження».

Журналісти намагалися зняти кадри обгорілого приміщення, але Володимир Сахненко, технічний директор підприємства ДП «УкрСіверБуд», яке проводить реконструкцію, забороняв це робити та намагався затулити об’єктив відеокамери.

Потім він покликав своїх працівників, які випровадили знімальну групу.

Колектив ЧЕline вимагає у правоохоронних органів провести об’єктивне розслідування, а не «загубити» цю справу в шухлядах. Як відомо, за 2016 рік на Чернігівщині жодне звернення, що стосується перешкоджання журналістській діяльності правоохоронними органами не було доведено до вирішення.

Ще статті по темі

Back to top button