Кримінал

На Чернігівщині активізувалися шахраї за схемою «Ваш родич у полоні»

В умовах воєнного стану злочинці не гребують скористатися ситуацією в країні та збагатитися на людському горі. Маніпулюючи почуттями й емоціями рідних і близьких військових, злочинці переконують, що за певну винагороду можуть посприяти у звільненні з полону, та змушують переказати кошти на їхні рахунки. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

«Ваш родич потрапив у полон» – зловмисники телефонують батькам або іншим родичам зниклих і повідомляють, нібито він перебуває у полоні, а для того, щоб його визволити, треба заплатити.

Поліцейські радять не панікувати та не піддаватися емоціям, спершу спробуйте самостійно зв’язатися з родичем. У разі відсутності зв’язку з родичем зверніться до найближчої військової адміністрації чи поліції.

Наголошуємо: представники державних органів влади чи Збройних Сил України не вирішують питання звільнення з полону шляхом викупу та не організовують жодного збору коштів із членів сімей полонених і їхніх близьких осіб.

Поліцейські звертаються до громадян: будьте пильними й обережними у спілкуванні з незнайомцями, не поспішайте виконувати їхні умови та прохання, одразу телефонуйте своїм родичам або на спецлінію «102».

Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам (особливо старшому поколінню) про існування таких шахрайств, аби уберегти їх від зловмисників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button