Кримінал

На Чернігівщині банкіри-самозванці видурили майже 20 тисяч

Користуючись довірливістю клієнта державного банку, шахрай переконав його повідомити конфіденційну інформацію про рахунок, після чого заволодів усіма коштами потерпілого.

7 червня по допомогу до поліції звернувся житель Бобровицького району і повідомив, що з його карткового рахунку зникло 19 тисяч гривень.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Поліції клієнт банку розповів, що до нього зателефонував чоловік і представився співробітником банку. Самозванець розповів, що рахунок внаслідок помилки комп’ютера заблоковано й для відновлення повноцінного доступу до банківських послуг необхідно повідомити номер картки, термін її дії та код на звороті.

Власник банківської картки слухняно виконав усі вимоги псевдобанкіра, після чого отримав СМС-повідомлення, що з рахунку знято 19 тисяч гривень.

Поліція нагадує, що вся інформація про банківський рахунок є конфіденційною й не підлягає розголошенню будь-яким стороннім особам.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button