Кримінал

На Чернігівщині браконьєр наловив риби на понад 100 тисяч гривень

Сьомого березня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На озері поблизу с. Мале Устя Сосницької громади виявлено місцевого мешканця, який ловив рибу з човна за допомогою забороненого знаряддя лову – сітки простої.

В протизаконний спосіб порушник добув 58 екз. водних біоресурсів, загальною вагою 70 кг: лящ – 45 екз., судак звичайний – 3 екз., головень європейський – 3 екз., білизна звичайна – 2 екз., плоскирка – 2 екз., в’язь (червонокнижний вид) – 1 екз. та рак – 2 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 102850 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група ВП№1 Корюківського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 та ч. 2 ст. 90 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Сосницького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. У правопорушника вилучені заборонене знаряддя лову, дерев’яний човен, автомобіль Renault Duster та незаконно добуті водні біоресурси.

Довідкова інформація:

На водоймах Чернігівської області діють заборони на вилов водних біоресурсів: до початку весняно — літньої заборони на період нересту 2024 року- на зимувальних ямах, до 31 березня 2024 року (включно) – на вилов щуки, по 30 червня 2024 року (включно) – на вилов раків.

Ще статті по темі

Back to top button