Кримінал

На Чернігівщині браконьєр наловив риби на понад 80 тисяч

20 вересня Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду з працівниками Сектору водної поліції області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства. Про це повідомляють у Чернігівському рибоохоронному патрулі.

На озері поблизу с. Мале Устя Сосницької громади виявлено мешканця селища Сосниця, який ловив рибу за допомогою забороненого знаряддя лову — сітки поріжної.

В протизаконний спосіб порушник добув 39 екз. риби, загальною вагою 20 кг.: щука – 12 екз., карась сріблястий – 10 екз., плоскирка – 8 екз., плітка – 6 екз. та лин – 3 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 84 116 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Корюківського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Сосницького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонене знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Довідкова інформація:

На території Чернігівської області до 30 вересня 2023 року (включно) триває заборона на вилов річкових раків. За порушення заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака.

Ще статті по темі

Back to top button