Кримінал

На Чернігівщині браконьєри наловили риби на понад 120 тисяч

20 серпня Чернігівський рибоохоронний патруль під час спільних рибоохоронних рейдів разом із представниками водної поліції та прикордонного загону на водоймах області викрили три грубі порушення Правил рибальства.

У першому випадку на озері поблизу с. Трудове Ріпкинської громади Чернігівського району викрито місцевого жителя, який за допомогою 6 одиниць заборонених знарядь лову, сіток простих, у протизаконний спосіб виловив 33 екземпляри риби: карась сріблястий – 22 екземпляри, окунь – 7 екземплярів, сазан – 3 екземпляри та плітка – 1 екземпляр. Збитки, завдані рибному господарству України, обчислюються 69 598 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Чернігівського районного управління поліції. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Два інші випадки виявлено на р. Десенка, поблизу с. Леньків Новгород-Сіверської громади. Мешканці м. Новгород-Сіверський виловлювали рибу за допомогою сіток простих. У протизаконний спосіб порушники добули на двох 35 екземплярів плітки. Загальна сума збитків становила 54 740 грн.

На всіх порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Ще статті по темі

Back to top button