Кримінал

Завдяки системі відеоспостереження поліція затримала автоугонщиків

18 лютого зранку до Новгород-Сіверського ВП ГУНП в Чернігівській області звернувся з заявою житель Новгорода-Сіверського та повідомив, що службовий автомобіль, який він залишив на майданчику біля приміщення державної установи, зник. Як виявилось згодом, авто було незамкнене. По гарячим слідам, завдяки камерам відеоспостереження, працівникам поліції в той же день вдалося затримати осіб, підозрюваних у вчиненні даного злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліція затримала п’яного угонщика

Як зазначає заступник начальника Новгород-Сіверського ВП ГУНП в Чернігівській області Віталій Сузік, маршрут автомобіля вдалося відстежити за допомогою декількох камер відеоспостереження. Камери зафіксували пересування цього автомобіля спочатку з центра міста, далі до магазину ˮЯрмакˮ, а потім вже стало відомо, куди слідує автомобіль. Прямуючи за ймовірним маршрутом зловмисників, працівники поліції в 3 км від міста в іншому населеному пункті знайшли викрадене авто, яке вийшло з ладу. Після того, як зловмисники покинули автомобіль, вони тим же маршрутом пішки повернулись до міста. На в’їзді до міста їх знову зафіксували камери відеонагляду. Завдяки якісному формату зображення камер працівникам поліції вдалося ідентифікувати зловмисників та затримати їх по гарячим слідам. У вчиненому останні зізналися та надали свідчення.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 289, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.

Як повідомили в поліції, на даний час обирається міра запобіжного заходу одному з підозрюваних.

Новгород-Сіверська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button