Кримінал

На Чернігівщині чоловік на мотоблоці із косаркою переїхав жінку

Срібнянським відділом Прилуцької місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно мешканця Срібнянського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України, а саме в необережному спричиненні тяжкого тілесного ушкодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ічнянському районі тракторист притиснув причепом напарника

Досудовим слідством встановлено, що в серпні 2018 молодий чоловік, керуючи мотоблоком з навісною фронтальною роторною косаркою, викошував бур’яни висотою від 140 до 245см на присадибній ділянці.

Перед  виконанням зазначених робіт громадянин не пересвідчився про те, що в заростях бур’янів не мається людей, хоча міг це зробити попередньо здійснивши обхід території та оглянувши місцевість на якій планувались  роботи, проявляючи злочинну недбалість, не бажаючи настання шкоди здоров’ю іншої особи, хоча повинен і міг це передбачити діючи з більшою обачністю, оскільки проводив роботи з використанням потенційно небезпечних для оточуючих агрегатів, допустив зіткнення робочими частинами косарки з громадянкою 1927 року народження, яка на той час перебувала в заростях бур’янів, та яку не бачив обвинувачений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині трактор травмував 7-річну дитину

Як наслідок, потерпілій було спричинено травматичну ампутацію однієї з нижніх кінцівок та чисельні рвані рани іншої. Через 4 доби після отриманих тілесних ушкоджень в результаті серцево-легеневої недостатності, яка виникла на фоні отриманих ушкоджень, потерпіла померла в Срібнянській ЦРЛ.

Тривалий термін досудового розслідування у даному кримінальному провадженні був обумовлений довготривалістю призначеної судової інженерно-технічної експертизи в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності, яка проводилась в умовах Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. заслуженого професора М.С. Бакаріуса. Саме за висновками даної експертизи та змодельованої ситуації встановлено причинний зв’язок між діями обвинуваченого та настанням нещасного випадку з потерпілою.

На даний час триває судовий розгляду даному кримінальному провадженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині чоловіку трактором придавило голову

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button