Кримінал

На Чернігівщині чоловік набраконьєрив риби на 240 тисяч

17 вересня Чернігівський рибоохоронний патруль під час спільного рибоохоронного рейду з представниками Бахмацького районного відділу поліції та водної поліції на водоймах Ніжинського району викрив грубе порушення Правил рибальства.

Про це повідомляють у Чернігівському рибоохоронному патрулі.

На озері поблизу с. Осіч Батуринської громади виявлено мешканця м. Батурин, який ловив рибу за допомогою 12 одиниць заборонених знарядь лову: 9 сіток простих і 3 сітки поріжних. У протизаконний спосіб порушник добув 144 екз. риби, загальною вагою 30 кг.: карась сріблястий – 67 екз., плітка – 47 екз., лин – 21 екз., щука – 8 екз. та білизна – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 242 386 грн.

На місце інциденту викликали слідчо-оперативну групу Бахмацького ВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіція внесла відомості про вчинене правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Бахмацького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси, заборонені знаряддя лову, весла та човен вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Довідкова інформація:

На території Чернігівської області до 30 вересня 2023 року (включно) триває заборона на вилов річкових раків. За порушення заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки в розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button