Кримінал

Освітяни з району привласнили бюджетні кошти

В ході оперативно-розшукових заходів працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області викрили факт привласнення бюджетних коштів посадовими особами відділу освіти однієї з райдержадміністрацій.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Так, у 2015 році посадові особи відділу освіти райдержадміністрації, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з фізичною особою підприємцем з метою власного збагачення уклали фіктивний договір поставки паливних брикетів та дров до загальноосвітніх закладів району на загальну суму 595 тисяч гривень.

У подальшому було встановлено, що підприємець зареєстрований як платник податків в ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві і основним видом діяльності є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, а з діяльністю у сфері палива його нічого не пов’язує.

Фактично ж паливо закуплялося та доставлялося до закладів освіти району іншими підприємцями за значно нижчими цінами, що підтверджується договорами про надання транспортних послуг та актами виконаних робіт на суму 450 тисяч гривень.

Посадові особи відділу освіти РДА та підприємець навмисно завищили ціни на закупівлю палива з метою привласнення бюджетних коштів у сумі 145 тисяч гривень, чим спричинили збитки державним інтересам на зазначену суму.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) -карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button