Кримінал

На Чернігівщині чоловік напав із ножем на продавчиню заради 70 гривень

Прилуцькою окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу поєднаному з насильством, небезпечним для здоров’я особи з проникненням у сховище.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22.03.2021 близько 14 години з 30 хвилин 22 річний мешканець смт Талалаївка Чернігівської області, прибув до магазину «Все є», розташованого за адресою: вул. Вишнева, 4А,    смт. Талалаївка. З цією метою зловмисник через відчинені вхідні двері шляхом вільного доступу увійшов до приміщення магазину, де реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами з каси магазину, використовуючи заздалегідь взятий з собою кухонний ніж, скоїв напад, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я, на продавця. З метою придушення волі потерпілої до супротиву, дістав ніж та наніс продавчині тілесні ушкодження у вигляді ножових поранень кистей обох рук та обличчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкат за ремонт стадіону: мера на Чернігівщині судитимуть

Після цього зловмисник, перехилившись через прилавок магазину, відкрив шухляду столу, в якій зберігалися грошові кошти від проданих товарів та відкрито заволодів грошовими коштами в сумі 70 грн., потім вибіг з приміщення магазину, розпорядившись в подальшому коштами на власний розсуд.

Завдяки принципової позиції сторони обвинувачення, в сукупності зібрано доказів, правопорушнику 24.03.2021 повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 187 КК України та ухвалою Прилуцького міськрайонного суду від 26.03.2021 обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб.

Довідково:

Згідно ч.3 ст.187 КК України розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, — карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button