Кримінал

На Чернігівщині чоловік приблизно місяць обкрадав зерносховище

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції розшукали та затримали в Харкові чоловіка, причетного до крадіжки насіння соняшнику зі складського приміщення. Загальна сума збитків підприємства перевищила два мільйони гривень.

Зранку 31 жовтня до Прилуцького районного відділу поліції надійшло повідомлення про крадіжку із зерносховища. Заявник розповів правоохоронцям, що виявив нестачу в ангарі значного об’єму сільськогосподарської продукції.

На місці події працювала група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Прилуцького райвідділу поліції. Поліцейські з’ясували, що, за уточненим даними, з ангару зникло майже 180 тонн насіння соняшнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські поліцейські вирахували гаражного крадія

Правоохоронці зібрали слідову інформацію та інші речові докази скоєння злочину, провели подворовий обхід, опитали мешканців села. В ході комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину причетний 56-річний місцевий мешканець. Зловмисник працював на цьому ж підприємстві та мав безперешкодний доступ до продукції.

Поліцейським стало відомо, що після виявлення факту крадіжки зловмисник мерщій залишив село та виїхав до іншої області України.

Невдовзі оперативники Прилуцького районного відділу поліції встановили, що підозрюваний знаходиться в Харкові, та одразу ж вирушили туди. Під час затримання зловмисника поліцейські вилучили у нього більше як 16 тисяч доларів США та майже три тисячі гривень, здобутих злочинним шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині вкрали обладнання для автономного освітлення пішохідних переходів

Затриманий зізнався у скоєному та пояснив правоохоронцям, яким чином він вивозив із підприємства та реалізовував підконтрольну продукцію. Тривала така діяльність приблизно місяць.

Наразі фігуранту оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах). Зловмиснику загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button