Кримінал

На Чернігівщині чоловіка притягнуто до кримінальної відповідальності за домашнє насильство

Срібнянським відділом Прилуцької місцевої прокуратури здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення домашнього насильства, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За час карантину кількість звернень про домашнє насильство в області зросла втричі

У ході судового розгляду було встановлено, що чоловіка неодноразово притягували до адміністративної відповідальності  за ст.173-2 КУпАП – вчинення домашнього насильства, проте складені адмінпротоколи не вплинули на засудженого та не змінили його поведінки стосовно дружини. Зловмисник продовжував систематично вчиняти відносно своєї дружини в присутності малолітніх дітей психологічне насильство, а саме: навмисно систематично словесно ображав нецензурними висловлюваннями свою дружину, залякував, принижував і погрожував їй фізичною розправою, що призвело до психологічних страждань потерпілої.

На підставі пред’явленого прокуратурою обвинувачення чоловіка засуджено за ст. 126-1 Кримінального кодексу України до покарання у вигляді 200 годин громадських робіт.

Загалом санкція ст. 126-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button